30.11.2022

МТҚБ Әкімшілік ғимараттар дирекциясы студенттерге шеберлік сабағын өткізді

Кәсіпорын мен оқу орындары арасындағы ынтымақтастық туралы меморандумға сәйкес ӘҒД қоғамдық тамақтандыру қызметінің және сервис колледжінің студенттері жыл сайын МТҚБ ӘҒД-да өндірістік тәжірибеден өтеді. Тәжірибе барысында студенттерге қоғамдық тамақтандыру қызметінің бренд-аспазы Даникель Сергей мен кондитер Ануарова Ақбота шеберлік сабағын өткізді.

Шеберлік сабақтың тақырыбы «заманауиға сәйкес ұлттық тағамдарды дайындау». Колледж студенттеріне кәсіпорынның  жұмыс ерекшеліктері, мамандықтың негізгі қиындықтары мен артықшылықтары туралы айтылды. Шеберлік сабағында бренд аспаз көкөніс пен ырымшық қосылған құрма салатын, жас сүзбе мен рукола қосылған оңтүстік қызанақтарды дайындау әдісімен бөлісті. Ал кондитер ірімшіктен, дженттен және шие кулисі қосылған ірімшік десертін қалай дайындап, әзірлеу керектігін көрсетті.

Бұған дейін бренд-аспаз Сергей Даникель Францияда жұмыс істеп, қазақтың ұлттық тағамдарын ұсынып, жаңа тағам дәмдердің жаңа комбинацияларын іздестірді және бұрыннан бар өнімдерді жаңа рецепттерге бейімдеді. Ол еуропалық тағамдарға біздің ұлттық  тағам дәмін қосып, шет елде өзінің қабылдаулары мен кешкі астарына келген қонақтарды ұлттық қазақ тағамдарының қыр-сырымен таныстырды.

«Менің өз тәжірибеммен бөлісу, келешек ұрпаққа бұл салада үлкен жетістіктерге жетуі үшін маңызды деп ойлаймын», - деді Бренд аспазшы Даникель.

Студенттер спикерлерге сұрақтар қойып, бірнеше рецепттерді өз қолдарымен жасап көріп, Бренд аспаздан жақсы тәжірибе алды.

«Мамандығым – кондитер аспазшы, тәжірибемді осында өткізіп жатқаныма өте қуаныштымын, бренд аспаздың үлкен тәжірибесі бар, мен өзім үшін көптеген жаңа тәсілдерді  үйрендім, шеберлік сабағына рахмет», - деп студент Арлан Мұрат өз әсерімен бөлісті.